Десислава Трифонова: Меморандумът с Gemcorp застрашава националната ни сигурност!

12.07.2022 18:11

Докладът на ДАНС за Gemcorp е потресаващ. Ние сме изключително притеснени от това, което четем. Извън това продължаваме да нямаме отговори от Кирил Петков, от министъра на енергетиката и от министъра на финансите. За нас от ГЕРБ тече опит за саботаж от страна на изпълнителната власт.

Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова на заседание на създадената временна парламентарна комисия, която да установи фактите и обстоятелствата, свързани с подписания от правителството Меморандум за 1 млрд. долара с американската компания Gemcorp. Тя призова за прекратяване на Меморандума, който застрашава националната ни сигурност.

Трифонова подчерта, че не е ясно кой е предложил Gemcorp на България. По какви критерии компанията е била подбрана, каква е необходимостта от този Меморандум, попита Трифонова, като подчерта, че посланикът ни в САЩ не е бил на срещата и няма паметна бележка, която е задължително да бъде водена.

„Трябва да се търси отговорност от лицата, които са сключили Меморандума и от лицата, които не са го прекратили след доклада на ДАНС“, категорична е Трифонова. Според нея в министерството на енергетиката или няма нито един документ, свързан с „Джемкорп“, или министърът на енергетиката крие нещо от народните представители.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: