Два празника ще чества град Левски на 18 юли

12.07.2022 16:19

Град Левски ще чества 185 години от рождението на Васил Левски и 77 години от обявяване на селището за град на 18 юли.

Празничните прояви започват на 16 юли /събота/  в  9,00 ч. с IV кръг от Държавен шампионат по автомоделизъм за електромодели – квалификации на  спортните  площадки в ОУ „Максим Горки“ гр.Левски.

Състезание по плуване ще се проведе на Общински плувен комплекс – Левски от 13 .00ч.

На 17 юли /неделя/ са финалите и официалното закриване в 14,00 ч. на  IV кръг от Държавен шампионат по автомоделизъм за електромодели  с награждаване в ОУ „Максим Горки“ гр.Левски.

Открит турнир по тенис на корт за наградата на кмета на Община Левски ще се проведе на 17 и 18 юли  на Общински спортен  комплекс – Левски.

 На 18 юли празникът на град Левски в деня на 185 –та годишнина от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски тържествено ще бъде издигнато  знамето на Община Левски и отслужен празничен водосвет в 10.30ч. на открита сцена пред Общината.

Децата на град Левски ще отправят празничен поздрав към жителите и гостите на град Левски.

Гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски ще изрази   обичта, почитта  и признателността на поколенията към Апостола на Свободата.

Детска арт-работилница в парковата част до сградата на Общината ще покаже рано сутринта, от 9.00ч. на 18 юли , творческото вдъхновение на децата с рисунки върху фолио, хартия и керамични фигурки. Деца ще рисуват мечтите си, семейството и родния град.

Празнична програма продължава вечерта от 20.00ч. с участието на Дует „Ритон“ на открита сцена пред Община Левски.

Това информират от Пресцентър на Община Левски.

 

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: