Скутери хвърчат с опасна скорост по тротоари и пешеходни зони в Плевен!

11.07.2022 14:06

Множество сигнали от граждани за опасно движение на електрически скутери по пешеходни пътеки, тротоари и паркови зони пристигат в общинската администрация. Това стана ясно на днешното оперативно заседание в общината.

Проблемът с регламентиране на движението на електрическите скутери трябва да бъде решен от централната власт и Парламента законово. На тази база общините вече могат чрез общинските съвети да гласуват подзаконови актове. Така вижда решението на проблема кметът на Плевен Георг Спартански. И тук инициатива биха могли да проявят и плевенските депутати. Естествено, голяма е ролята и на възпитанието и културата на движение на младите.

Граждани на Плевен алармират и за рисково каране на велосипеди от тийнейджъри в района на Скобелев парк, където често стъпалата се превръщат в арена за демонстрация на екстремни спускания.

Припомнаме, че още от далечната 2016 година е идеята изграждане на площадка за скейтборд в района на Балаклия. През ноември 2017 бе представен и проект на Архитектурното бюро „Проконсулт”. На сесията през декември 2018 обаче съветниците отказаха финансиране на реализацията на проекта. И така и до днес. А това би могло да бъде едно алтернативно решение на проблема за „специално място“ за рисковите млади карачи в града.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: