Защо да изберете кухни от масивно дърво?

05.07.2022 10:19

Кухнята от масивно дърво е една от най-модерните и стилни дизайнерски тенденции в съвременния свят. Подходяща е за декориране във всеки стил. Освен това, когато използвате естествено дърво, можете да сте сигурни в безопасността и екологичността на този материал. Той ще ви радва с естествения си вид в продължение на много години.

Кухни масив – какви са ползите?

Кухнята от масивно дърво има следните предимства:

Екологичност – естественото дърво има положителен ефект върху здравето, повишава нивото на комфорт в къщата. Следователно такава кухня ще даде само приятни усещания и няма да предизвика алергии.

Издръжливост – кухненските мебели, изработени от дърво, ще издържат много години, без да губят своята привлекателност и функционалност.

Естетика – кухните от масивно дърво се отличават с изтънченост и изящна красота, въпреки простотата и сбитостта на линиите.

Ръчно изработените кухни масив са не само екологични, но и създават специална атмосфера в къщата. Кухненските мебели от бор са идеални за апартамент, те носят специфичен аромат на дърво, а и е известно, че борът има антисептични свойства, което е още една добра новина. Тоест, при закупуване на кухня от масивно дърво получавате мебели, които ще ви служат дълги години.

Защо да изберете кухни от масивно дърво?

Продуктите от масивна дървесина са много издръжливи. Материалът е абсолютно безвреден за хората и не предизвиква алергична реакция. Също така, не забравяйте за дългосрочното им използване.

При производството на мебели от масив се използва само висококачествен материал. Има висока производителност. Дървото е екологично чист материал, не отделя токсичен дим и няма неприятна миризма. Материалът притежава отлични топло- и звукоизолационни свойства. Освен това той запазва първото си впечатление в продължение на много години. В същото време мебелите запазват оригиналния си вид. При производството на мебели се използва само екологично чиста дървесина. Материалът не натрупва статично електричество. Не отделя токсични вещества и не гори, поради което не представлява никаква опасност за хората. Материалът не подлежи на гниене. Мебелите са с високо качество, така че ще издържат дълго време. Разгледайте кухните от дърво на Мебели Еврика – производител на кухни от масивна дървесина.

Кухни от масивен дъб

Произведен от дъбова дървесина, такъв комплект е издръжлив и надежден. Това е класически кухненски интериор. Дъбовите дъски се предлагат в различни нюанси: жълти, червено-кафяви, с розови пръски и зеленикаво-сиви. Това прави тези мебели уникални за всяко интериорно решение.

Кухни от масивен бук

Тази опция може да се припише и на класиката. Външните показатели на комплектите от бук са подобни на комплектите от дъб. Силата им е същата.

Кухни от масив на ясен

Такива комплекти се превърнаха в класика от доста време. Моделите, изработени от този материал, се характеризират с привлекателност, елегантност и ефектност.

Техните отличителни черти са следните:

  • Придават на стаята изтънченост и притежават специална енергия.
  • Подходящ е всеки един завършек
  • Правилната грижа гарантира ефектен външен вид и дълъг живот.

Кухня от масивен бор

Любителите на стила Прованс ще оценят комплектите от бор.

Отличителните му параметри са следните:

  • Възможност за редуване на стъкло и отворени рафтове, което спомага за визуално разширяване на стаята
  • Дълъг експлоатационен живот
  • С течение на времето борът потъмнява. Това се дължи на способността на материала да абсорбира светлина
  • Борът е не само най-евтиният дървесен вид, но и екологично чист

Мебели от черешово масивно дърво

Те ще украсят перфектно интериора поради атрактивния си кафеникаво-розов цвят. Тук не са необходими допълнителни декоративни елементи. Висококачествената обработка на материала е единственият важен момент. Модулните кухни от масивно дърво от този тип се различават от останалите по мекотата на материала.

Изберете естествен нюанс

Топлата палитра от дървесни тонове спомага за постигането на уютна кухненска атмосфера. Благодарение на това качество интериорът на кухнята от масива е спокоен.

С помощта на топлинна обработка се постига равномерен червен цвят. По този начин се получават опушени панели, придаващи на комплекта респектиращ вид.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: