Ученици от ДФСГ „Интелект“ ще проведат 3-седмичен стаж в Полша

04.07.2022 14:41

Група ученици от ДФСГ „Интелект“ заминаха на трансгранична мобилност по проект „STEM сътрудничество: ГЛОБАЛНОТО образование – синхрон между реалното и дигиталното „,№ 2021-1-BG01-KA121-VET-000005969, програма „ЕРАЗЪМ +“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“ в град Краков, Полша за триседмична практика /3-23 юли 2022/.

В мобилността вземат участие 25 ученици, които са преминали през професионална подготовка, състояща се от различни компоненти. Целта е развитие на професионалните компетентности, повишаване на социалните умения за пригодност към трудовия пазар, овладяване на нови умения и възможности за дигитална трансформация и управление на бизнес процесите, повишена професионална подготовка, отговаряща на нуждите на бизнеса.

Партньор на гимназията по проекта е Erasmus Krakow- динамичен и интернационален екип, който специализира в изпълнението на проекти за образователна мобилност в много от страните от Европейския съюз.

След пристигането им в Полша учениците бяха  посрещнати от ментори от съответните фирми, в които ще проведат своя 3-седмичен стаж. Работните места са съобразени изцяло със специалностите и изучаваните предмети в училище.

В последната седмица на мобилността, ще се включат и група от  5 учители по професионална подготовка с цел надграждане на професионалните компетенции за работа със системи и технологии за управление на знанието, образованието и използването на хибридни облачни модели, подпомагащи професионалното развитие на подрастващите с цел повишаване на конкурентноспособността им.

Това информират от ДФСГ „Интелект“ Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: