Отново медали за талантите от село Асеновци

04.07.2022 9:57

На 2 и 3 юли 2022 г. в с. Обединение, община Полски Тръмбеш се проведе ХVІІ Национален Фолклорен Събор „ Авлига пее“. Организатори на събора бяха Община Полски Тръмбеш, кметство Обединение и НЧ „ Мита Стойчева 1900“ с. Обединение. По регламент една от песните на всички изпълнители трябва да е от репертоара на именитата българска народна певица Мита Стойчева. Професионално жури, съставено от авторитетни имена в областта на българския музикален фолклор с председател проф. д-р Тодоро Киров оценяваше изпълненията на участниците.

ЖФГ „ Осъмски ритми“ и Тея Ангелова Михайлова, представиха НЧ „ Съзнание 1894“ с. Асеновци на 3 юли. С великолепните си изпълнения те спечелиха журито, което ги класира на призови места. ЖФГ „ Осъмски ритми“ се класира на първо място с диплом и златен медал. Тея Ангелова Михайлова беше класирана на второ място  с диплом и сребърен медал.

Благодаря на всички певици и малката талантлива Тея за достойното представяне, с което се гордеем. Благодаря на оркестъра с р- л Красимир Калинков за чудесния съпровод и на журито за присъдените ни високи отличия! Пожелавам на всички здраве и още много успехи, за да славим селото и Община Левски!

Петранка Стефанова- ръководител

НЧ „Съзнание 1894“ с. Асеновци

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: