Двама младежи на съд за убийството на непълнолетен от Кнежа

04.07.2022 12:16

Окръжна прокуратура-Плевен внесе за разглеждане в Окръжен съд- Плевен обвинителен акт срещу К.Г. на 19 години и А.Ш. на 21 години, предадени на съд за извършено от тях убийство в съучастие – престъпление по чл.115,  вр. чл. 20, ал.1 от НК.

Вечерта на 29.11.2021 година, обвиняемите  К.Г. и А. Ш. преминавали през град Кнежа, пътувайки за село Селановци с лек автомобил. Случайно забелязали пострадалия В.К. и го попитали за пътя, тъй като се били объркали. Последният им предложил помощта си. Качил се в автомобила с уговорката да го откарат до гр. Бяла Слатина. По време на съвместното им пътуване, между тях възникнал конфликт.  К.Г. и А. Ш. нанесли на В.К. удари с бухалка в тилната област на главата му. В резултат на ударите на В.К. била причинена несъвместима с живота черепно-мозъчна травма, при което настъпила смъртта му.

Със общи усилия двамата извършители натоварили тялото в багажника на автомобила и го откарали на необозначено сметище край гр.Бяла Слатина.  Заровили тялото и го покрили с отпадъци.

Наред с това, в хода на разследването, при извършено претърсване и изземване в дома на К.Г., са намерени и иззети наркотични вещества и един брой боен патрон, за което му е повдигнато обвинение и за престъпления по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК и по чл. 339 ал. 1 от НК.

По време на воденото досъдебно производство и двамата обвиняеми са били с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд–Плевен да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: