Плевен отново е китарна столица на България – фото-галерия

02.07.2022 7:44

На 1 юли, в 21 часа, в парка на Регионалния исторически музей бе официално открит 8-ят Международен фестивал на китарата „Плевен“ 2022.  Многобройната рублика дълго аплодира изпълненията на Плевенски китарен ансамбъл към НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, с диригент Пламен Марков и солист Ралица Хайдърска от класа по народно пеене на Силвия Хайдърска, както и последвалия вълнуващ концерт на Banda Del Padre.

Плевен отново е китарна столица на България! Осмото издание на Международния фестивал на китарата събра в града ни както утвърдени, популярни за публиката изпълнители, така и плеяда от млади, но изключително талантливи и перспективни музиканти.

Меломаните ще могат да се насладят на богата концертна програма на две локации – в парка на Регионалния исторически музей и в зала „Божко Шойков“ на НУИ „Панайот Пипков“, като входът за събитията е свободен.

89 участника от България, Австрия, Германия, Испания, Италия, Полша, САЩ, Тайланд, Франция, Черна Гора и Япония ще се качат на плевенска сцена,  част от концертната, конкурсната и обучителната програма!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: