ИНУ „Христо Ботев“ – село Рупци бе домакин на обмен на успешни иновативни практики

30.06.2022 7:05

Иновативно основно  училище „Христо Ботев“ – село Рупци, община Червен бряг работи по Национална програма „Иновации в действие“ – 2021г. на министерството на образованието и науката. Програмата дава възможност за сътрудничество и обмен на добри практики между иновативни училища, както и между иновативни и желаещите да станат такива училища.
В периода 2.06- 5.06.2022г. училището бе домакин за обмен на успешни иновативни практики. Пред партньорите от ОУ „ Христо Ботев „ гр.Бургас, ОУ „ Христо Ботев” гр. Добрич, ОУ „ Васил Левски „ с. Шумата , обл. Габрово, бяха представени нови елементи в организацията и в съдържанието на обучението, както и иновации, свързани с управлението на иновативното училище. Работа по програмата включваше демонстрация и приложимост на иновацията, особености на работата с деца в риск, посещение  в училищния музей  и библиотека, разходка в геопарк «Искър- Панега» и пещерата «Проходна» в Карлуково. Членовете на екипа споделиха, че тръгват от училището – домакин обогатени с нови идеи.

Според сключените договори за сътрудничество в периода 23.06- 26.06.2022г.  педагозите от училище „Христо Ботев“ с. Рупци посетиха иновативното основно училище „ Христо Ботев“ – гр.Бургас за популяризиране и мултиплициране на добри практики.

Информация и снимки: ИНУ „Христо Ботев“ – село Рупци

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: