ДЕН: България трябва да има редовно правителство

30.06.2022 15:11

За нас от „Достойнството на един народ” -ДЕН е изключително важно настоящият парламент да направи всичко необходимо за съставяне на правителство с първия мандат, който ще бъде връчен на „Продължаваме промяната”, тъй като съществуват много предизвикателства пред България.

Бушуващата война в Украйна, задаващата се нова вълна на COVID-19,общата финансово-икономическа среда в Европа и цялостната неустойчивост на политическата среда водят до тревога и дестабилизация. Повече от необходимо е сега в България да има конструктивен разговор и отговорно поведение от страна на политиците, с цел политическата класа да преведе държавата през тежките икономически, здравни и политически трусове. Необходимо е аргументирано да се поеме отговорност от проатлантическите сили за гласуване на законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, поради ясния риск от загуба на огромни средства. Нужно е правителство, което да продължи усилията, свързани с борбата с корупцията, реформата в съдебната система, гарантиране на националната ни сигурност, рестартиране на процеса по финансова децентрализация и силна местна власт, както и подкрепа на бизнеса и на социално-уязвимите групи.

Настояваме за проява на държавническо поведение и политическа зрялост, за да се устои на провокациите на „злите сили” и България да има редовно правителство поне до провеждането на местните избори без да се налага съставяне на служебно правителство от Президента Радев.

ДЕН призоваваме БСП да преосмисли позицията си за оттегляне от преговорите за ново правителство и да не поставя условия за поста премиер. В сегашната ситуация това е подарък за „злите сили”, които чакат да възстановят статуквото и да си върнат изгубените позиции.

Това информират от Пресцентър на сдружението.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: