В Община Гулянци отбелязаха Деня на река Дунав

29.06.2022 17:09

В последните дни на месец юни Община Гулянци, МКБППМН, училища и детски градини отбелязаха Деня на река Дунав, който тази година се провежда под мотото „Открий Дунав“.

Децата от ДГ „Слънце“ с. Сомовит и ДГ „Здравец“ с. Шияково отбелязаха Деня на река Дунав със съвместна екскурзия до Общински център за извън училищни дейности и занимания по интереси с. Байкал. В центъра децата се запознаха с екологичното равновесие по Дунав, речното плаване, наблюдаваха с бинокли водолюбиви пици и изучаваха насекоми. След екскурзията направиха изложба с рисунки и апликаци. Децата от ДГ „Слънце“ изработиха хранилки за птици, които поставиха по брега на реката.

Малчуганите от ДГ „Щастливо детство“ с. Брест също проведоха тематично тържество. Те плаваха с кораб, пременени като моряци, гледаха презентация, рисуваха и твориха, опознаваха Дунав, чрез ролеви игри.

Учениците от СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци участваха в инициативата на Община Гулянци и МКБППМН „Моето приключение край Дунав“.

Момчетата и момичетата от СУ „Асен Златаров“ с. Гиген проведоха велопоход до река Дунав и отбелязаха деня с беседа и опознавателна разходка по брега.

Учениците получиха туристически торбички и грамоти „Приятел на Дунав“ от Басейнова дирекция – Плевен. Децата от детските градини ще бъдат наградени за активното си участие с материали за рисуване.

Информация и снимки: Община Гулянци, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: