Нови успехи за щахматистите от СКШ“Спартак Плевен XXI”

28.06.2022 8:34

 

На 25 и  26 юни в к-т „Албена“ се състояха Държавните Отборни Първенства за мъже и жени по ускорен шах и блиц. В него взеха отбори от 17 клуба от България сред които личаха имената и на много гросмайстори и международни майстори. Отлично се представи отборът женския отбор на СКШ“Спартак Плевен XXI”. Той игра в състав Симонета Иванова,Елена Никитина, Ева Русева и капитанката на отбора  Пламена Андреева. В първенството по блиц плевенчанки спечелиха два мача, един мач завършиха наравно и загубиха 3 мача и се класираха на  5-то  място в крайнотото класиране. В първенството по ускорен шах обаче отборът на СКШ“Спартак Плевен XXI” бе на крачка от медал. След изненадваща загуба от отбора на „Бургас-64“, последваха победи срещу „Одесос“(Варна) и „Виктори“(Благоевград) и три равни мача с водените от гросмайстори отбори на  „Чесбомб (Пловдив),“Локомотив“(Пловдив) и Шах XXI”(София). Така отборът раздели 3-4 място остана на  4-то място с равен брой точки с третите. Шампионки и в двете дисциплини стана отборът на „Чесбомб“(Пловдив).

По същото време в град Троян се проведе детският турнир „Битката за Троян“. В него взеха участие 36 състезатели от 18 клуба . Те играха 6 кръга по „Швейцарска Система“ общ турнир, като след това се правиха отделни класирания в групите до 8,10,12 и 14 години. В тях сътезателите на СКШ“Спартак Плевен XXI” спечелиха 2 златни медала при момичетата до 12 и 10 години чрез Катерина Бояджиева и НелиПеткова.  Максим Казанджиев , който от скоро тренира в плевенския клуб при майстора на спорта Михаил Гигов, спечели бронзов медал при 8 годишните. Добре се представиха  и останалите състезатели Владислав Кръстев КирилГаргов,Цветан Иванов и Дария Огнянова.

През летните месеци за състезателите  на СКШ“Спартак Плевен XXI” предстоят няколко открити турнира в страната, както и  Държавните  Отборни Първенства за юноши и девойки, на които СКШ“Спартак Плевен XXI” ще вземе участие.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: