Над 30 пожара за 3 дни в Плевенско

27.06.2022 9:42

За периода от 24 юни до 27 юни служители от РДПБЗН – Плевен са отреагирали на 36 произшествия на територията на областта.

През почивните дни са изгасени пожари в отпадъци и сухи треви в Плевен на улица „Осъм“,  в село Вълчитрън на улица „Тунджа“,  в село Дисевица на улица „Изгрев“,  в село Глава на улица „Митко Палаузов“, в град Плевен на улица „Батак“, в село Асеновци на улица „ Хан Аспарух“, в землищата на  градовете Летница и Славяново, както и в землищата на селата Ясен, Тотлебен, Славовица, Гиген, Бреница, Въбел, Козар Белене, Беглеж, Опанец, Лазарово, Староселци,  и Ленково, Кнежа в местността „Мерата“  и на улица „Никола Вапцаров“, в село Ставерци на улица „Будапеща, в село Комарево на улица „Тунджа“, в село Писарово на улица „Васил Коларов“, в град Плевен в парк „Кайлъка“ до Туристически дом.

На 24 юни около 17:35 часа при пожар м житен блок в землището край Левски  изгоряха 250 дка пшеница. Бързата реакция на огнеборци от РСПБЗН – Левски е спасила 250 дка. Съдействие за овладяването на пламъците е оказано от  ЗК „Детелина“ гр.Левски с два трактора. Причината за произшествието е  в процес на установяване.

На 24 юни в 18:14 часа в Оперативния център при  РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в балопреса в село Обнова. Предполагаемата причина за инцидента е  техническа неизправност. Пожарът унищожава окосено и балирано сено – фураж 30 бали. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Левски с един автомобил.

На 26 юни в 18:30 часа от РС ПБЗН – Никопол е потърсено съдействие за потушаване на пожар в нива с ечемик в землището на село Въбел. Причините за произшествието са  в процес на установяване. Инцидентът е станал по време на жътва. Унищожени са посеви ечемик 30 дка и фураж окосен 30 дка. Спасени са  посеви 100 дка.

На 26 юни 2022 година в 08.30 часа в полицията в Долни Дъбник е получен сигнал, че за времето от 00.00 часа до 05.00 часа е изгоряла 15 дка нива. Нивата е била засята с пшеница. Инцидентът е станал в землището на село Славовица, местността „Старо село“ . Местопроизшествието е посетено от група в състав полицейски служители и пожаротехничски експерт. Извършен е оглед. Установено е, че са изгорели 13дка пшеница, с което са нанесени щети около 3900 лв. Причините за произшествието са в процес на установяване. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Работата продължава.

На 26 юни в 16:27 часа в районната служба в Плевен е постъпил сигнал за пожар в подлеза на ж.п гарата в областния град. Незабавно са изпратени служители с един автомобил. Установено е, че късо съединение на ел.кабели е предизвикало пожара. Нанесените материални щети са минимални.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: