„Топлофикация Плевен“: Парното е гаранция за качествено отопление

27.06.2022 14:34

„Централното отопление притежава много предимства пред другите методи за отопление. То е екологичен, ефективен и икономичен метод за осигуряване на топлина и комфорт.“ каза инж. Йордан Василев, директор на „Топлофикация Плевен“. Той поясни, че през последната година от всички услуги, единствено парното и топлата вода са запазили непроменена цената си. „През зимния сезон нашите клиенти плащаха за отопление на цената, определена от КЕВР на 1 юли 2021 г. Потребителите не усетиха драстичното повишение на цените на природния газ и въглеродните емисии на международните пазари.“ каза инж. Василев. Съвсем скоро се очаква Регулаторът да реши каква ще бъде новата стойност на топлинната енергия през следващия отоплителен сезон. Той изрази надежда, че цената ще бъде социално поносима, а правителството ще изработи мерки за подпомагане на топлофикационните дружества.

Инж. Йордан Василев обясни, че при желание за присъединяване към топлопреносната мрежа е необходимо подаване на писмено заявление за проучване на техническите възможности за включване на сградата.

„През последната година постъпват все по-често заявления за присъединяване на нови сгради към централното отопление. Отдаваме го на факта, че все повече хора разбират предимствата на топлоснабдяването, като един от екологичните, сигурни и достъпни методи за отопление.“ каза инж. Йордан Василев, директор на „Топлофикация Плевен“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: