Плевенски ученици ще участват в Световна олимпиада по ментална аритметика

27.06.2022 15:48

България става домакин на Световна олимпиада по ментална аритметика! Фондация „Новите имена“, МАЕ България и UAS организират първото по рода си международно състезание в България. Плевен също ще вземе участие в това престижно състезание, учениците от Образователен център“Комлед“/МАЕ Плевен –  Рая Йорданова , Елена Василева, Александра Лилова , Симона Грозданова , Валентин Иванов, Александър Ангелов и Мартин Димитров , заедно със своите инструктори ще се включат в надпреварата на Супершампионите !

МАЕ Плевен е официален и единствен лицензиран  представител на МАЕ България, открива врати през 2020 и за две години, над 200 деца са се запознали с магията на Менталната аритметика,
талантливите деца от Плевен са се включвали в редица репубикански състезания, една онлайн световна олимпиада, затова с нетърпение очакват и надпреварата в Созопол.
На 30-ти и 31-ви юли деца от около 10 държави, сред които България, Египет, Мароко, Германия, Саудитска Арабия,Сърбия, Румъния, ще се срещнат на българското Черноморие и ще премерят сили в състезание от световно ниво. След дълги тренировки и обучения участниците ще имат възможност да премерят сили и да се борят за титлите Шампион и Супершампион. Децата ще се състезават в 6 категории, като ще бъдат стриктно разпределени според възраст. Това ще позволи на всяко дете да се изяви и да покаже своите възможности.
Събитието ще се проведе на 30-ти и 31-ви юли 2022г в Созопол. Ден 1 ще бъде за представяне на държавите и опознаване на тяхната култура, а Ден 2 ще бъде същинската надпревара.
Това информират от Образователен център“Комлед“.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: