Плевенският Факултет по фармация участва в Български фармацевтични дни 2022

27.06.2022 13:49

За поредна година студенти, преподаватели и магистър-фармацевти от Факултета по фармация при Медицински университет Плевен участваха в Български фармацевтични дни 2022.

Дипломирани магистър-фармацевти, студенти по фармация и преподаватели представиха предимствата на обучението във Факултета по фармация на ежегодния форум Български фармацевтични дни 2022, провел се в град Пловдив от 24 до 26 юни. Студентите на МУ-Плевен, участници в събитието, представиха и новоучредената Асоциация на студентите по фармация – клон Плевен.

Събитието е най-значимото в календара на Българския фармацевтичен съюз и традиционно се провежда около датата 24 юни – Еньовден, на който магистър-фармацевтите почитат своя професионален празник.

Успехът и популярността на форума нарастват с всяка изминала година. В него участва фармацевтичното съсловие, както и представители на държавните институции, академичната общност, студенти, производители, дистрибутори, представители на сродни български и международни организации, както и много специалисти в сферата на здравеопазването. Фокусът на Български фармацевтични дни 2022 бе насочен към трудовоправните отношения, отговорности и права на фармацевта.

За поредна година част от събитието бе откритото изложение „Попитай фармацевта“, което се проведе на  24 и 25 юни в Централната пешеходна част на града. Изложението е насочено към широката общественост и цели да популяризира продуктите и услугите, предлагани в аптеката, както и ролята на магистър-фармацевта, като най–достъпният медицински специалист.

Информация и снимки: Медицински университет, Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: