Милковица празнува с много настроение и усмивки – снимки

27.06.2022 14:00

Сред цъфнали слънчогледи и безброй усмивки хората от Милковица отбелязаха празника на селото на 25 юни. Кметството и читалище „Иван Вазов 1928“ бяха подготвили богата музикална програма, която създаде много настроение на площада. В нея участваха децата от ДГ „Детска радост“, Дария и Виктор Капитанови с камерна ръченица, Юношески танцов състав и ВГ „Милковчанка“ при читалището, гост-изпълнителите Галя Кокорска, Биляна Добрева и Бисерка Венкова, Славян Мацев и инструменталисти от музикалното училище в гр. Плевен и Фолклорна формация „Мизия“ гр. Плевен.

Гости на празника бяха кмета на общината Лъчезар Яков, кметове на кметства, общински съветници и ръководители на институции от общината. При откриването на събитието кметът на Милковица Михаил Пелев подчерта значението на празника за местните, благодари на всички помогнали в осъществяването му и пожела здраве и много настроение.  Кметът на общината също поздрави множеството и изрази радостта си от това, че хората отново са заедно на площада, могат да се веселят и да забравят поне за кратко грижите на ежедневието. Всеобщото веселие на площада продължи до късните часове с концерт на оркестър „Славяново“ и заря.

В рамките на празника се проведоха и други инициативи – приятелска футболна среща между действащия отбор на ФК „Свобода“ с. Милковица и отбор „Ветераните“, Турнир по стрелба и Благотворителна сладкарничка. Това информират от Пресцентър на Община Гулянци.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: