Времето през уикенда: слънце и краткотрайни валежи

25.06.2022 6:16

Днес ще преобладава слънчево време. След обед ще се развива купеста и мощна купеста облачност, от която на отделни места ще превали слаб краткотраен дъжд. Вечерта и през нощта срещу неделя ще се заоблачи и на много места, главно в западната част от региона ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. До обед ще бъде почти тихо, а след обед ще духа слаб вятър от северозапад-запад. Минималните температури ще бъдат между 15° и 18°. Максималните температури ще са между 30° и 33°.

Атмосферното налягане ще бъде почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина времето до обед ще бъде предимно слънчево, а след обед ще се образува мощна купеста и купесто-дъждовна облачност, от която се очаква да превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северозапад-запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 24°, а на 2000 м ще е около 16°.

В неделя облачността ще е променлива. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще превалява в западната половинна на Дунавската равнина и в предбалкана. До обед ще духа слаб вятър от югозапад-запад, а след обед до умерен от северозапад-запад. Минималните температури ще бъдат между 18° и 20°. Максималните температури ще са между 28° и 30°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 21°, а на 2000 м ще е около 14°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: