Езиковата в Плевен отбелязва своя първи патронен празник

24.06.2022 10:17

На 28 юни 2022 година от 10.00 часа в Драматичен театър „Иван Радоев“ Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ – гр. Плевен ще отбележи с тържествен концерт своя първи патронен празник и 113 години от рождението на знаменития учен и писател Димитър Димов.

Във връзка с това събитие се провеждат и съпътстващи дейности в училището, като: конкурси за есета на тема: „Димитър Димов беше изящен дух, устремен към висините на чувствата и мисълта.“- Емилиян Станев и „Училището-вдъхновение за промяна и развитие“, оформяне на фоторетроспективна изложба „172 години дръзновение от класното школо до постижения от висока класа“, оформяне на кътове с рисунки, създаване на рекламни брошури, дипляни, флаери, оформяне на табла за постиженията и наградите на ученици и учители в класни, извънкласни и проектни дейности, кътове с макети на тема „Да спасим планетата Земя“.

На 30.06.2022 г. от 9.00 часа в Регионален исторически музей – гр. Плевен ще се състои тържественото закриване на учебната 2021-2022 г., което ще бъде съпроводено с музикални и танцови изпълнения на талантите на гимназията и награждаване на ученици и учители, издигнали авторитета на училището с постиженията си. Каним  всички, които проявяват интерес.

И както пишат учениците в творбите си: „Нашето училище, ПГПЧЕ „Димитър Димов“, училище за знания, умения, иновации, самочувствие, дръзновение и успех!“

 

 

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: