На 28 юни в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“ ще бъде представена книгата „Сан,Сан Япония“

23.06.2022 8:17
 На 28 юни,(вторник), от 17.30ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“ ще бъде представена книгата „Сан,Сан Япония“ с автор Юлиана Антонова-Мурата.Рецензент е Лалка Павлова.Музика- Огнян Янчев. Организатор и водещ на събитието – Илиана Димитрова.
 Авторката на книгата е българка по родолюбие, космополит по възпитание и японска по дух. Завършила е 91. Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ и немска филология в СУ „Св. Климент Охридски“, работила е като преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец, тя има възможност да живее в Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия, но сърцето й завинаги остава в Япония, където живее и до днес със семейството си.

Таланът й да открива вдъхновяваща история в дребната наглед случка, умението да говори с хората така, че да разкрият дълбините на сърцата си и дарбата да го опише изящно като в японска гравюра, превръщат книгите й „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан Сан, Япония“ в бестселъри.

Разказите й раздиплят пред читателя пласт по пласт многоликата душа на японската култура и начин на мислене. А когато това е направено с обич, разбиране и преклонение, винаги докосва сърцето.

„Сан Сан, Япония“ е онзи светъл лъч, който пронизва съзнанието, за да остави следа.

Това информират от  ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: