ИНУ „Христо Ботев“ в юбилейната за училището година – снимки

23.06.2022 11:59

Учебната 2021/2022 година е юбилейна за ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен. От тази учебна година училището е включено в Списъка на иновативните училища в България за период от четири години, а като иновативен подход в обучението и възпитанието е заложена специално създадена Програма за патриотично възпитание.

В тази връзка за учениците бяха организирани екскурзии с учебна цел, при които те посетиха важни исторически забележителности, имаха възможност да научат повече за живота и делото на велики личности от българската история.

През учебната година учениците извоюваха множество награди и медали от престижни математически състезания, фестивали  и конкурси на общинско, областно,  национално и международно ниво.

На  Национално външно оценяване четвъртокласниците постигнаха  отлични резултати, което ги поставя на първо място в Област Плевен.

На 12 май се състоя инициативата „Мост към поколенията“. Училището събра свои настоящи и бивши възпитаници, учители и директори. Последва грандиозен концерт на ВГ „Ботевци пеят“ с ръководител В. Николова и Формация „Жарава“ с ръководител д-р Владимир Величков, завършил с прекрасна празнична заря. По този повод се проведе Празничен педагогически съвет, на който присъстваха бивши учители.

На 17 май 2022 г. ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен отбеляза своята 90-та годишнина. В чест на юбилея, през цялата учебна година, се провеждаха множество инициативи – конкурси, изложби, празници, концерти.

Бе издадена и книга на училището, която разказва неговата история от създаването му.

На 17 май 2022 г., бе кулминацията на честванията. Денят започна с тържествено шествие на ученици и учители, начело с Гайдарски оркестър – гр. Калофер, българския трибагреник, Цветелин Горанов – директор на училището и един от наследниците на четник от Ботевата чета, облечен като Ботев и заобиколен от малките участници в клуб „Млади възрожденци“ към училището, също в четнически униформи. Празникът завърши с грандиозен концерт.

По повод 90-годишния юбилей на училището ИНУ „Христо Ботев“ бе удостоено с почетен плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на Президента на Република България.

Това информира за Плевен за Плевен директорът на ИНУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: