Випускниците от специализация „Летци – пилоти“ дадоха старта на държавната изпитна сесия

22.06.2022 9:25

Випускниците от специализация „Летци – пилоти“ дадоха старта на държавната изпитна сесия. Старши сержантите Богомил Луканов, Божидар Гушев, Ивайло Захариев, Лъчезар Михайлов, Петко Илиев, Радостин Павлов и Стефан Влахов се явиха на първия от четирите си държавни изпита, този по „Летателна подготовка“. Той се проведе в 12 Авиационна база .Младите пилоти изпълниха изпитните задачи на самолет „Pilatus” РС-9М.

Членовете на държавната изпитна комисия с председател бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ оцениха високо подготовката и показаните умения за пилотиране от випускниците.

В началото на месец юли бъдещите бакалаври ще се явят на държавни изпити по „Физическа подготовка“, „Летателна експлоатация на въздухоплавателни средства“ и „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“.

Преди да получат лейтенантските си пагони на 29 юли като част от 71-я випуск на ВВВУ „Георги Бенковски“ ще се представят пред мандатната комисия, на която  ще получат и предложенията си за началото на професионалната си кариера като пилоти от 110- годишните български ВВС .

Информация и снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“, фейсбук страница

#тагове:

НАЙ-НОВИ: