Вижте любопитната политическа биография на новия областен управител – Крум Пенчев

22.06.2022 18:43

Правителството прие решение, с което Иван Янчев е освободен от длъжността областен управител на област Плевен, а Иван Кючуков е освободен от длъжността областен управител на област София.

Със същото правителствено решение Крум Пенчев е назначен за областен управител на област Плевен. За временно изпълняващ длъжността областен управител на област София до назначаването на титуляр е назначена Вера Тодева – заместник областен управител на същата област.

Крум Пенчев има придобито виеше образование на образователно-квалификационна степен „магистър“ по няколко специалности, в т.ч. по специалността „Финанси“, притежава управленски опит от частния сектор, както и професионален опит в осъществяване на преподавателска дейност.

Това информират от Пресцентър на Министерски съвет.

Кратко проучване на Плевен за Плевен разкрива любопитни факти от политическата биография на новия областен управител на Плевен. Още през 2011 година той е кандидат за кмет на Плевен, издигнат от партията на Яне Янев – РЗС. На следващите местни избори през 2015 година Крум Пенчев е вече кандидат за общински съветник от листата на ПП „Глас народен“. Четири години по-късно, през 2019 година, Пенчев е отново кандидат за общински съветник – този път в листата на ВМРО-БНД.

Чия номинация за областен управител на Плевен е сега Крум Пенчев, това вероятно ще научим от самия него при евентуалното му официално представяне и встъпване в длъжност.

Това обаче едва ли е въпрос с повишена трудност, с оглед на позиционните маневри в плевенската организация на ИТН и заемането на някои вече нейни бивши членове на проправителствени позиции…

снимки: дарик плевен и архив плевен за плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: