Отборът на община Червен бряг – шампион в турнира на Еконт

20.06.2022 12:02
ТРАН –СПОРТ-РИТАЙ бе мотото на проведения в неделя Регионален турнир на работодателите по футбол на малки врати, организиран от Еконт.
Седем отбора се включиха в първото издание на турнира: „Дендрит-Пластика”, „Палфингер”, „Еконт-куриери – Певен”,” Еконт-Плевен НЛЦ”, „Еконт – Червен бряг”, „Община – Червен бряг” и „РПУ – Червен бряг”.
Общинският отбор, начело с кмета, д-р Цветан Костадинов, получи мощна подкрепа от общински съветници, включително Председателя на Общинския съвет, кметовете на Койнаре и Горник и така успя да грабне купата и златните медали.
Среброто спечели отборът на „Дендрит-Пластика”, който допусна само 4 гола във вратата си, 3 от които на финала.
Бронзови медалисти станаха състезателите на „Палфингер”.
Малкият финал /третото място/ – между отборите на „Палфингер” и „Еконт-куриери – Плевен” беше решен след изпълнение на дузпи.
Купата за Голмайстор на турнира бе присъдена на Огнян Руменов – футболист на „Палфингер”, отбелязал 7 гола на противниковите отбори.
Структурата на турнира включваше 2 групи от по четири отбора , като за неявилия се 8-ми отбор бяха присъждани служебни победи. Победителите в групите излязоха отборите на „Палфингер” от група А и този на „Дендрит-Пластика” от група Б. „Палфингер” успя да спечели групата си с по-добра голова разлика спрямо отбора на Плевенските куриери. Това отреди на полуфинал да се срещнат именно „Палфингер” и Общинският тим , както и безапелационният победител от група Б „Дендрит-Пластика”, който нямаше допуснат гол и беше явен фаворит на турнира.
Но както винаги , „Цар футбол е непредвидим“ и въпреки наличието на топ голмайстора на турнира в състава на „Палфингер”, те бяха отстранени от отбора на Общината, който след това изнесе футболна лекция на „Дендрит” и грабна златните медали.
Организаторът на събитието Петър Петров – локален партньор на Еконт, изрази надежда този спортен празник да стане ежегоден и пожела „Така както на терена отборът на Общината показа единение, независимо от политическите си пристрастия, така всички заедно да работят и за благото на червенобрежани”.
Информация и снимка: Община Червен бряг, фейсбук страница
#тагове:

НАЙ-НОВИ: