Изложба-живопис на Албена Галева в Арт център „Къща на художниците“

20.06.2022 11:12

Арт център „Къща на художниците“ ще представи на 24 юни, петък, изложба-живопис на Албена Галева под мотото „Всичко е любов“. Откриването е от 18.00ч.

Албена Галева е родена в Плевен. Завършила е средно специално художествено училище за приложни изкуства гр. Троян, след което ЮЗУ „ Неофит Рилски“ гр. Благоевград – специалност – Педагогика на изобразителното изкуство.  От 2001 г. до момента преподава Изобразително изкуство- начален и прогимназиален етап в гр. София.

С живопис започва да се занимава на доста по-късен етап от живот си, някъде около 2010 – 2011г.  През 2014 година получих грамота и статуетка „ Учител на годината“.

До момента има три изложби. Първата е през 2013 г. в гр. София, по покана на г-жа Кастрева – дългогодишен директор на РУО. Следващата самостоятелна изложба е в гр. Карлово, организатор на която е г-жа Кунка Бакалова. Пак по нейна покана участва в проекта „ Картина от мнозина“  където шестима нейни ученици печелят приза „ Рицар на четката“

Последната изложба “ Уют“ е съвместна с приятелка й Йовка Мечкарова в гр. Дупница през декември 2021 г.

Участвала е в няколко пленера, от които най-запомнящи са „Родопска приказка“- гр. Смолян и „ Нарисувани усещания“ в гр. Свиленград. Картините на Албена Галева красят и внасят уют в много домове у нас и по света.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: