Времето през уикенда: в събота – краткотрайни валежи, в неделя – слънце

18.06.2022 7:31

Днес облачността ще е променлива, често и значителна. Повече облаци ще има в централната част на Дунавската равнина. На много места се очакват краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Има условия за градушки. До обед ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, а след обед постепенно през север ще се преориентира от североизток. Минималните температури ще бъдат между 16° и 18°. Максималните температури ще се понижат и ще са между 23° и 26°.

Атмосферното налягане ще остане почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време с краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-север-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18°, а на 2000 м ще е около 9°.

В неделя ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 12° и 15°. Максималните температури ще са между 27° и 30°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива, но ще има и доста слънчеви часове. Валежи почти не се очакват. Ще духа умерен вятър със север-североизток. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 м. Ще бъде около 20°, а на 2000 м – около 13°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: