Галина Гатева представя своята първа изложба „Моята бродерия”

17.06.2022 7:14

Галина Гатева, родом от град Левски, с уникална изложба  – 25 гоблена и палитра от български шевици, попили обичта и към това изкуство още от детските години, представя за първи път своите творби. Любимото хоби се превръща в страст, както сама тя казва, и вече повече от 20 години пресъздава красотата с удоволствие.

Изложбата в НЧ „Георги Парцалев-1901” е част от официалното откриване на празниците на изкуствата в памет на големия Парцалев, каза Председателят на читалищното настоятелство Силвия  Йорданова. Галина Гатева благодари на Национален фонд „Култура”за финансовата подкрепа , на НЧ „Георги Парцалев-1901”, на Община Левски, в лицето на кмета на общината Любка Александрова.

Българката вплита в своите шевици послание за мир, любов, благоденствие и закрила на семейството, като едно писмо на жената, която я е шила. Всяка област има своя характерен начин да изразява това, което прави уникално българско изкуство, каза Галина Гатева с надежда младите хора да видят и проявят интерес към това.

Кметът на Община Левски ,Любка Александрова поздрави авторката за таланта и радостта, която доставя със своето изкуство. Всяка година в рамките на седмицата на изкуствата в памет на  Георги Парцалев се  появява  ново изкуство, отбеляза с радост кметът на общината. Стремежът на  НЧ „Георги Парцалев-1901” и Община Левски е да представя нови и различни изкуства в седмицата, в която ни събира великият актьор Парцалев.

Паметта и обичта към него са част от душата на всеки левчалия. Тя  ни събира да се насладим на различни изкуства, театрални постановки и концерти с таланта на съгражданите на големия актьор, изрази радостта си Любка Александрова и покани всички да съпреживеем заедно празничните изяви.

Информация и снимки: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: