Представят новите приоритети за развитие на регионите и селските райони на форум в Плевен

16.06.2022 18:00

 

Продължава поредицата от тематични публични събития, в условията на публичен граждански диалог, организирани от Областна администрация – Плевен, чиято водеща цел е постигането на положителна тенденция в посоката на развитие на област Плевен и на Северозападния район.

На 20 юни (понеделник) от 13:00 часа в зала “Плевен” на Областна администрация ще се проведе РЕГИОНАЛЕН ФОРУМ на тема: “Развитието на зелените региони на България и индустриите за здравословен живот – възможности и предизвикателства”, на който ще бъдат представени новите възможности за развитието на регионите и бизнеса в новата програма “Околна среда 2021 – 2027г.” и в проектите на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Организатор на форума е Областна администрация – Плевен в партньорство със СНЦ “Северозападен иновационен център “Индустрия за здравословен живот и биотехнологии”, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Камара на архитектите, Стопанска камара – Плевен и Търговско-промишлена палата – Плевен, Аграрни и екологични браншови сдружения в региона. Гости на форума ще са областни управители от цяла Северна България, представители на общините в област Плевен, представители на бизнеса и неправителствения сектор в сферата на опазването на околната среда и водите, както и на земеделието и преработвателната индустрия за здравословен живот. Участие ще вземат Министерство на земеделието и Министерство на околната среда и водите.

На предстоящия форум ще бъдат представени новите приоритети за развитие на регионите, на селските райони за периода 2023-2027 г. и конкретните възможности за подготовка на проекти от индикативната програма за 2022 г.

В проекта на дневния ред се планира да се споделят и общи параметри на подготовката на комплекса от проекти за изграждане на Северозападен междууниверситетски кампус и технологичен парк в Плевен, със специализирани звена в сферата на аграрните науки, биотехнологиите, биоразнообразието, биоресурсите и опазването на околната среда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: