Кампания „Да изчистим Дунав заедно“ продължава със следващата си дестинация – Белене

14.06.2022 13:11

След като успешно постави началото си в с. Долни Вадин, кампания „Да изчистим Дунав заедно“ продължава към своята следващата дестинация, а именно гр. Белене.

Организаторите на кампанията Еко Партнърс България АД, Басейнова Дирекция „Дунавски район“, Каяк клуб Свищов и Waste Free Oceans, ще продължат своята мисия за чист Дунав на 15 юни, съвместно с община Белене, а локацията е местност ХТК – рибарско селище край гр. Белене.

Организаторите ви канят да се включите в събитието. На място Еко Партнърс ще осигури чували и ръкавици, а от компанията ще се погрижат и да извозят отпадъците и всички годни за това отпадъци да бъдат рециклирани. Всички, включили се по време кампанията, ще имат възможността да се насладят на разходка с каяк на Каяк клуб – Свищов по р. Дунав. Най-фотогеничните ще могат да се снимат в специално подготвена рамка за снимки, а всеки качил снимката с #даизчистимдунавзаедно в социалните мрежи, ще участва в томбола за фотоапарат за моментни снимки. Повече за играта на Еко Партнърс може да научите тук: https://bit.ly/3GLFDjY

Нека заедно изчистим река Дунав!

Кампанията тази година стартира на 5 юни в с. Долни Вадин. В събитието се включиха над 40 души и малки и големи успяха да съберат над 25 чувала с отпадъци от брега на р. Дунав. На място се състояха много интересни и интерактивни игри, от които всички научиха повече за разделното събиране на отпадъците. Предвиждат се още редица акции, които да обхванат множество населени места по българския бряг на река Дунав. Организаторите обещават изненади във всяка една акция.

За повече информация относно кампанията и следващият сборен пункт можете да посетите Facebook страницата на организаторите.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: