Ръководството на БК Спартак благодари на публиката за подкрепата!

13.06.2022 13:55

Приключването на сезона, състоянието на материалната база и плановете за бъдещето на отбора бяха темата на пресконференцията в клуба на БТА в Плевен с участието на мениджъра на баскетболен клуб Спартак Плевен – Богдан Петков, старши треньора – Тодор Тодоров и капитана Димитър Маринчешки.

„От 2005 година спортното министерство е финансирало веднъж ремонт на покрива. Ако бяхме спечелили третото място и квота за евро-турнирите, трябваше да играем в Габрово или Ботевград“, това заяви на пресконференцията Богдан Петков. Той благодари на Община Плевен и кмета Спартански за подкрепата през последните години за клуба. Стана ясно, че е необходимо да бъде закупено ново електронно табло, както и да бъдат ремонтирани съблекалните и залата за пресконференции. По думите на Петков, извън финансовата помощ от Общината, бизнесмена Пламен Георгиев и още няколко плевенски предприемачи, основното финансиране на отбора се подсигурява от фирми извън Плевен.

„Успяхме да върнем хората в залата и това е най-важното. Успяхме още да променим манталитета на отбора, като всеки мач излизахме да играем за победа“, заяви на пресконференцията старши треньорът Тошко Тодоров. Стана ясно, че над 200 деца в Плевен тренират активно баскетбол, но според Тодоров, освен масовост трябват и треньори, добра спортно-техническа база. Едва тогава може да се говори за резултати.

Целта през следващия сезон за баскетболния Спартак е да бъдем по-добри. Това коментира Богдан Петков. Приоритет в селекционната политика на отбора остава привличането и задържането на класни български баскетболисти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: