Започна приемът на документи за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ в Медицинския

13.06.2022 15:41

От 13 до 29 юни е приемът на кандидатстудентски документи за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“ в Медицински университет – Плевен

Подаването на кандидатстудентски документи за бакалавърските и магистърските специалности на МУ-Плевен се осъществява изцяло онлайн чрез сайта на висшето училище. За зрелостниците, които ще кандидатстват за магистърските специалности –  „Медицина“ и „Фармация“ – вторият период за подаване на документи е 13 – 29 юни 2022 г. Втората дата за присъствено провеждане на изпита по биология и химия е 5 юли. Зрелостниците, които са се явили и на двете дати за кандидатстудентски изпити за прием в специалностите „Медицина“ и „Фармация“, участват в балообразуването автоматично с по-високата оценка.

За първи път в балообразуването от тази година ще участва оценката от ДЗИ по български език и литература от дипломата за средно образование, утроената оценка от конкурсния изпит по биология и утроената оценка от конкурсния изпит по химия. Максималният бал е 42 единици, а минималния бал – 24 единици. Класирането се извършва по реда на желанията и по низходящ ред на бала, като водещ критерий е редът на посочената специалност и след това балът.

Сроковете за класирания и записване се обявяват след излизане на резултатите от изпитите. Класираните кандидати трябва да се запишат за студенти в специалността, за която са класирани, сроковете за което ще бъдат обявени на сайта на университета. В противен случай се считат за отказали се и отпадат от участие в следващо класиране.

На сайта на Медицински университет – Плевен в раздел ПРИЕМ 2022 кандидат-студентите могат да намерят повече информация за: графика на конкурсните изпити, местата за прием по специалности, сроковете за подаване на документи и начина на балообразуване.

Информация: МУ-Плевен, фейсбук страница

#тагове:

НАЙ-НОВИ: