Част от паметта и историята на Плевен в две нови книги на Малин Решовски

11.06.2022 8:22

Своите две книги „Интервюта от Плевен за БТА“ и „Снимки-спомени от Плевен за БТА“ представи пред колеги и приятели дългогодишният кореспондент на националната новинарска агенция Малин Решовски

И двете книги са част от паметта и историята на нашия град. Всяко едно от интервютата в първата книга на Малин е самостоятелно само за себе си. Той ни среща с различни хора от различни професии. Втората книга, която събира само снимки, е едно пътешествие 20 години назад към важни събития от историята на Плевен. Това сподели на представянето в клуба на БТА в Плевен Христина Комаревска, секретар на плевенското дружество на журналистите и технически редактор на изданията.

Разгръщайки страниците на изданието, всеки жител на Плевен може да си припомни или да научи за важни събития от града и региона, за личности, оставили своя следа в националната и дори в световната история.  Благодарение на работата си като кореспондент, Малин Решовски се е срещнал с тях и е запазил спомените чрез своя фотоапарат.

След представянето на книгите той връчи своето поредно дарение на Регионална библиотека „Христо Смирненски“, което включва 16 книги, сред които автобиографии и биографии на известни личности.

Един от уроците на Малин Решовски, които ще намерим между редовете на двете негови книги, е че журналистиката е сериозно и отговорно занимание, но не е за хора, които приемат твърде насериозно себе си.

Поздрави от Плевен за Плевен!

Снимки: БТА Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: