Полицаи от Второ РУ гостуваха на малчуганите от детска градина „Щурче“

09.06.2022 10:24

На 8 юни децата от групите „Симба“, „Мечо пух“ и „Патиланци“ посрещнаха с неподправен възторг присъствието на служители от „Охранителна полиция“ на Второ РУ в двора на детската градина в Плевен.

Срещата е част от поредицата посещения в детските градини, при които най-малките общуват лично с полицейски служители и придобиват представа за спецификата на тяхната отговорна професия. След кратко запознанство между 60-те деца и представителите на реда, вниманието на възпитаниците на детската градина „Щурче“ беше приковано от полицейски служебен автомобил. Бяха припомнени правилата за безопасно движение по пътищата. Инспектори от детската педагогическа стая при районното управление проведоха сводобни беседи. След това децата видяха униформата и оборудването на полицейските служители за опазването на обществения ред. Малчуганите в знак на благодарност поздравиха с няколко песни и сърдечни пожелания за повторно гостуване.


Провеждането на открити беседи с деца от детските градини в Плевен е част от националната програма за работа на полицията в учебните заведение. Практиката показа, че в игри и беседи заедно с полицейските служители децата лесно усвояват правилата за безопасно поведение в различни ситуации.

Информация и снимки: МВР Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: