6 ученици от СУ „Стоян Заимов“ имат възможност да участват в Международен космически лагер

03.06.2022 16:08

Шест ученици от Средно училище „Стоян Заимов“ – град Плевен са класирани и имат възможност да участват в Международния космически лагер SPACE CAMP 2022 г. Те се включиха в конкурс за написване на есе по една от три определени теми.

Учениците са:

  1. Кристиян Райчев – VIII а клас, профил “Софтуерни и хардуерни науки”
  2. Далия Радоловска – VIII а клас, профил “Софтуерни и хардуерни науки”
  3. Иво Христов – VIII а клас, профил “Софтуерни и хардуерни науки”
  4. Пламен Кесарски – VIII б клас, профил “Природни науки”
  5. Теодор Андреев – VI клас
  6. Алисия Симеонова – VI клас

Те са единствените от област Плевен, участвали и класирани в конкурса като екип. Учителите, насочили и подпомогнали участието им са преподавателите по природни науки (Зорка Ненчева, Катя Трифонова, Поля Николова) и преподавателите по литература (Валерия Андреева, Галя Парушева).

В резултат на екипността и шестимата ученици от СУ „Стоян Заимов“, Плевен, кандидатствали с есе за SPACE CAMP 2022, имат възможност да бъдат част от изживяването на международния лагер. След като един ученик (Кристиян Райчев) от тях е класиран от журито, останалите получават също частична стипендия от таксата. Това е възможно, защото от училището, учител и ученици действат заедно!

Екипно – ученици, родители, учители, ще проявим инициативност за финансово подпомагане участието на учениците в лагера.

Всички от училището се гордеем, че именно нашите ученици ще могат да бъдат част от SPACE CAMP! Това е доказателство за работата ни, за престижа на СУ „Стоян Заимов“!

Ръководството на училището и учителите, поздравяват учениците за постигнатия резултат и благодарят за подкрепата и доверието на родителите им.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: