Десислава Трифонова влезе в парламентарната комисия, която ще нищи скандалния меморандум с Gemcorp

03.06.2022 13:37

Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписания от правителството Меморандум за 1 млрд. долара с Gemcorp и IP3 Corporation бе създадена с решение на Парламента. Проектетът за създаването на комисията бе внесен от ПГ ГЕРБ-СДС и бе подкрепен със 160 гласа „за“, петима – „против“ и 11 „въздържали се“.

Депутатът от 15 МИР Плевен Десислава Трифонова бе избрана да участва като член на Комисията, която се състои от 14 народни представители. Другият представител на коалиция ГЕРБ-СДС е Теменужка Петрова.

„Не се съмнявайте, че заедно с г-жа Теменужка Петкова ще направим всичко възможно за предотвратяване на всяка далавера и заплаха за енергетиката ни, свързани с този проект.“, коментира Десислава Трифонова за Плевен за Плевен.

Темата за скандалния меморандум Трифонова повдигна като народен представител още през април. „Меморандумът може да бъде развален, ние настояваме за това, макар вече е влязъл в сила. Лица, които ние не познаваме, не знаем какви активи и финанси стоят зад тях, реално имат достъп до нашата енергетика, което е заплаха на националната сигурност“, коментира тогава пред медиите членът на новосъздадената Временна комисия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: