150 години образователно дело в село Милковица

02.06.2022 17:55

2 юни беше двоен празник за село Милковица. Училището и обществеността отбелязаха 150 години образователно дело и Деня на Ботев. Събитието започна с химна на Република България и шествие от училищния двор до салона на читалището.  Честването откри директорът на училището Галя Данчева, която се спря на значимите моменти от историята на образователното дело в село Милковица. Тя отдаде заслужено уважение на бившите директори, учители и персонал, на всички, които през годините са оставили частица от себе си и на тези които сега работят в името на знанието, просветата и по-доброто бъдеще на децата на Милковица.

Кметът на общината Лъчезар Яков също поздрави присъстващите, подчерта значимостта на момента за всички и заяви: „Дължим на предците си да пазим и надграждаме делото им. Община Гулянци ще продължи да прави всичко възможно за развитието на училището и образованието в общината, за да вървим заедно напред.“ Поздравителни адреси и цветя поднесоха и кметът на Милковица Михаил Пелев, бивши учители, представители на институции, гости.

Публиката с вълнение аплодира участниците в последвалата литературно-музикална програма. В нея се представиха учениците от всички класове и техните гости от детската градина, пенсионерския клуб, читалището и даровити местни жители. В 12:00 часа участници и публика сведоха глави за едноминутно мълчание в памет на Ботев и героите. След финала на концерта на площада беше разрязана юбилейна торта. Училището получи много цветя и подаръци от Община Гулянци и своите гости.

Информация и снимки: Община Гулянци, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: