Топлофикация Плевен с големи инвестиции в нови съоръжения и ремонти на съществуващите

01.06.2022 10:38

Разговаряме с директора на „Топлофикация Плевен“ инж. Йордан Василев.

Инж.Василев, предвиждате ли по-сериозни ремонти на съоръженията през тази година?

            Да. До края на годината сме планирали няколко основни ремонта, като по-голямата част ще бъдат завършени преди началото на отоплителния сезон.

Най-важният ще е основният ремонт на генератора на газовата турбина. Предвидили сме и ремонти в газовия компресор на когенерацията, както и подмяна на маслена помпа на турбогенератор 2, но нека разговорът ни не става твърде неразбираем за широката публика. Естествено, няма да оставим и ремонтите по топлопреносната мрежа.

Ремонти ще има и са с цел подсигуряване на качествено топлоподаване, както през лятото, така и през зимата.

Ще има ли конкретни квартали, които ще са със спряна топла вода за по-дълъг период от време?

            За сега не предвиждаме планово спиране на магистрални тръбопроводи.

От 18 май стартирахме изграждане на топлофикационно отклонение по ул. Бяло море, като основният ремонт по план ще завърши до края на месец юни. С нарушено топлоподаване ще останат 17 броя сгради с около 225 потребители.

Върху какви инвестиции сте се съсредоточили в момента?

            В ход е реализацията на проекта за изграждане на заместваща мощност. Буталните газови двигатели, които ще са в тази роля, се очаква да влязат в експлоатация до края на годината.

Смятате ли да продължите промоциите за абонатите?

            Към момента програмите „Лоялен клиент“ и „Изряден клиент“ са в сила.

След като станат ясни новите цени на топлинната енергия за регулаторния период ще обявим под каква форма ще продължат промоциите. Все още не знаем какви цени ще бъдат утвърдени и не можем да вземем крайно решение.

Вече е ясно, че до 2027 година всички клиенти трябва да инсталират дистанционни уреди за дялово разпределение. Каква част от абонатите на Топлофикация Плевен вече са с новите уреди? Смятате ли, че подмяната ще се реализира в срок?

Над 55% от абонатите на Топлофикация Плевен са с подменени уреди. Считам, че клиентите вече осъзнаха предимствата на дистанционните  устройства и интересът към подмяната е видим. Почти съм сигурен, че голяма част от уредите в Плевен ще бъдат подменени много преди крайния срок.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: