Международният ден на блондинките е днес!

31.05.2022 7:02

Най-ярката, забележима и светлоглава част на човечеството празнува днес. От 2006г. насам на този ден се чества Международният ден на блондинките. Смята се, че първата блондинка в историята на човечеството e древногръцката богиня Афродита, чиито златисти къдрици били подарък от самия Зевс. В наши дни блондинките не са смятани за богини, но според много мъже те са най-красивата част от нежната половина на човечеството. Не е тайна, че светлокосите жени възбуждат по-силно мъжкия пол.

В тълпата блондинката никога не остава незабелязана. Това кара хиляди жени да излязат от анонимност и гордо да изрусят главите си. Според преподавателя по психология от Университета на Нантер Тиери Мейер тайната на привлекателността на русите жени е в това, че мъжете оглупяват, когато се изправят лице в лице с блондинка. По време на общуване с блондинка мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът на интелигентност спада, а логически свързаните мисли отстъпват на желанието му да извърши нещо глупаво. Този ефект получил името „бимбо илюзия“ (бимбо = хубав и глупав).
Мъжете предпочитат блондинки още от каменния век. Учените обясняват това по следния начин: при жените със светли коси нивото на женския полов хормон естроген е по-високо.
По материали от интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: