Децата от подготвителните групи при ДГ „Калина” посетиха ОУ ”Св. Климент Охридски”

31.05.2022 16:04

Децата от подготвителните групи ”Приказен свят” и „Мечо Пух” при ДГ „Калина” Плевен с директор Ж.Атанасова, посетиха ОУ”Св. Кл. Охридски”, за да имат възможност да се запознаят с други деца, с бъдещата си учителка, да опознаят сградата и образователната среда, да посетят важни за тях места – класна стая, библиотечен кът, стая на директора.

Децата бяха посрещнати от заместник директора на училището  г-жа Христова, а г-жа Рангелова – учител в същото училище, им показа класни стаи. Учениците от 4 клас ги поздравиха с драматизация на приказка, а първокласниците с песни. Най-интересното за децата се оказа сядането зад чиновете, разглеждането на буквара, разпознаването на буквите, които гордо ги гледаха от стената. Учениците и децата пяха песента ”Четирите желания” и ”Приятелство” заедно.

Децата благодариха на г-жа Рангелова като поднесоха картичка за спомен, а те им подариха разноцветни балони. Посещението завърши с благодарности и снимки за спомен.

Днес учители, деца и ученици разбраха, че “Всъщност всяко дете има нужда от три неща –  нужда от задачи, чрез които да израсне, нужда от примери, по които да се ориентира, и нужда от общности, в които да се чувства сигурно”, за да могат утре да кажат: “Аз мога да постигна нещо” – “Аз съм ценен” – “Възприемат ме като личност”.

От ръководството на ДГ”Калина” изпращаме деца, които разполагат с такава позитивна настройка, приемат трудностите като предизвикателство и преодоляват преходи, като този към училището, по-лесно.

Информация и снимки: ДГ „Калина“

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: