Направиха първа копка на новия обединен спортен плувен комплекс в Плевен

25.05.2022 12:42

Днес на официална церемония бе направена първа копка на новия обединен спортен плувен комплекс в Плевен. Събитието бе организирано от  собственика и управител на фирма „Хоризонт – Иванов“ ЕООД Борислав Иванов и председателя на плувен клуб „Инвиктус“ Кирил Бъчваров. То бе уважено от кметът на Плевен Георг Спартански, заместник-кметът Стефан Милев, заместник-председателят на местния парламент Петя Василева, председатели на спортни клубове, представители на граждански организации, много треньори и спортисти.

Благодаря на всички, които уважиха нашето събитие. Живеем в доста сложно време – време, което ни разделя. Затова смятам, че това, което ще направим, ще ни обедини. Надявам се, че тази инвестиция ще направи Плевен по-добър, нашите деца – по-здрави, по-силни и по-дисциплинирани.

Плевен винаги е бил спортен град. Надявам се да се развият отново всички спортове в града. Този комплекс ще бъде за всички – от бебетата до възрастните хора.“, заяви на събитието управителят на фирма „Хоризонт – Иванов“ ЕООД Борислав Иванов.

Припомняме, че комплексът ще бъде построен на терен на бул. „Русе“ /бившите Строителни войски/ и ще е с 5400 кв. м. разгърната площ. Модерното съоръжение/подобни има само в София и Бургас/ ще разполага с голям 50-метров басейн с 8 коридора и трибуна с 500 седящи места, по-малък басейн с размери 25 на 10 метра и два малки басейна за бебета и деца от 3 до 6-годишни. В комплекса е предвидено да функционират още спа-център и функционална зала за кондиционални тренировки.

Изпълнител на проекта и основен акционер в дружеството ПК „Инвитус“ ООД е фирма „Хоризонт – Иванов“, като инвестицията ще е от 10 млн лева, осигурена с кредитна линия от Фонда за градско развитие и банка ДСК, чиито представители също уважиха събитието днес.

„Тук съм като гражданин, за да подкрепя този проект. Спортната база в Плевен е в много лошо състояние. Вече обаче има някакво развитие. Надявам се, след време тук да имаме един прекрасен плувен комплекс.

Пред завършване е и така нареченета „сгурия“ зад стадион „Плевен“. Там ще стане едно модерно игрище с финансиране по програмите на УЕФА. Във вход е и избирането на изпълнител на комбинираната площадка за волейбол и баскетбол срещу „Китайската стена“. Работи се и по проекта „Арена Плевен“. Надявам се силно, тези проекти да станат реалност.“, заяви кметът на Плевен Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: