Кметът на Община Червен бряг с поздравление за 24 май

24.05.2022 9:53
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ КУЛТУРНИ И ПРОСВЕТНИ ДЕЙЦИ,
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,
За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай 24 – ти май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник – на буквите, на просветата, на духа.
На този ден ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий и пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители.
Днес отдаваме почит към всички радетели за духовност, съхранили през вековете нашата словесност и култура, и към всички, които със своя неуморен труд и творческа енергия продължават това дело.
Със своя принос в културния живот на общината са народните читалища. От векове те са светилище и пазител на българската духовност, образователен център и школа за родолюбие и вдъхновение.
На Вас, уважаеми учители, благодаря, че не жалите сили и енергия, за да запалите искрата на знанието в сърцата на най – малките – нашите деца и ученици.
Пожелавам Ви здраве, сили, творческо дръзновение и все така неотменно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – образоването на подрастващите.
Скъпи ученици,
Бъдете горди пазители на българските ценности и култура! Открийте смисъла на успеха в живота, в просветата и духовността, следвайте мечтите си, бъдете честни и почтени и отстоявайте идеалите си!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
С уважение,
Д-р Цветан Костадинов
Кмет на Община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: