В ДГ „Калина“ – деца и ученици заедно отбелязаха 24-ти май

23.05.2022 15:09

Във връзка с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в ДГ „Калина“ се състоя съвместна дейност между децата от четвърта А група ”Приказен свят”, с учител Б. Василева, и четвърта Б група „Меча пух”, с учител М. Иванова, и учениците от клуб „Вълшебния свят на театъра” от ОУ „Свети Климент Охридски”, с учители Елизабет Цветкова и Виктория Недкова.

Деца и ученици с приятелски чувства споделиха радостта от образователната пиеса „Кралството на Катаклизмите и цветовете на Дъгата” от Мария Боянова Бояджиева.

Тяхното приказно приключение въвлича децата в света на фантазията и невъобразимото, изразени в  стихове, песни и танци малките деца затвърдиха представите си за трите агрегатни състояния на водата: твърдо, течно и газообразно,защо са различни цветовете на дъгата,  запознаха се с  някои бедствия и катаклизми в природата (цунами, потоп и наводнение) и най-важното послание да  разберат защо водата трябва да се опазва, пести и да не се замърсява, да се пазят горите, които предпазват земята от наводнения и свлачища.

Главните герои са странни, нетипични, едновременно с това очарователни и почти обикновени,  приказни, магични, понякога параноични…и въпреки различията си ни изпращат посланието да сме  заедно в грижата за природата и планетата Земя!

Това информират за Плевен за Плевен от учебното заведение.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: