Стефанос Димитриу с изискан концерт в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“

22.05.2022 12:11

Художествена галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ събра в събота множество почитатели на класическата китара. Повода бе концертът с авторски пиеси на Стефанос Димитриу. Майсторското изпълнение и дискретното, но завладяващо творческо излъчване на твореца, създадоха един час наслада за почитателите на класическа китара в Плевен. А те, оказа се, не са никак малко…

„През годините осъзнах, че момента, в която една идея се ражда, и процеса, в която тази идея се превръща в нещо, винаги ме вълнуват. Опитвайки да изразявам емоциите, които преживявам, се оказа, че създадох няколко пиеси,които бих искал да споделя с вас.“, това коментира във фейсбук страницата си музикантът часове преди концерта.

Стефанос Димитриу е роден в град Лимасол, Кипър през 1992 г. От ранна детска възраст се вдъхновява от класическата китара и започва да учи сам както и с различни преподаватели. В последствие продължава образованието си в София, при доц. д-р Росен Балкански. През 2017 г. завършва бакалавърска степен и една година по късно, магистърска в НМА „Панчо Владигеров“ – гр. София. През тези години участва в множество концерти и конкурси с различни състави и като солист в Кипър, България и Швейцария. От 2016 г. започва да се занимава с преподавателска дейност, композиция и аранжиране.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: