Температурите през уикенда се качват до 30°

21.05.2022 7:07

В събота времето ще остане предимно слънчево. Вечерта в западните части ще се заоблачи, а през нощта и в останалата част от региона и на места ще превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 10° и 12°. Максималните температури още ще се повишат и ще са между 30° и 32°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде слънчево с купести облаци в следобедните часове. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 24°, а на 2000 м ще е около 15°.

В неделя ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Повече облаци ще има в централните части. Ще духа умерен, на места до силен вятър от северозапад. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат между 16° и 19°, а максималните слабо ще се понижат и ще са между 25° и 28°.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина до обед ще преобладава облачно време и на места ще има краткотрайни превалявания от дъжд. След обед облаците ще намаляват и ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20°, а на 2000 м ще е около 10°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: