Постоянна мярка за заловения в Червен бряг 19-годишен, откраднал пистолет и пари

19.05.2022 15:18

По искане на Районна прокуратура град Плевен, Районен съд град Червен бряг  взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на С.Ш. на 19 години.

По досъдебното производство С.Ш. е привлечен  като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за това, че  в условията на повторност  в немаловажен случай е отнел 3250 лева, пистолет марка „Глок“  19 калибър  9х19мм , 19 броя боеприпаси калибър  9х19мм  , 2 броя пълнители , ,20 броя боеприпаси калибър3006SP , 2 броя брезентови чанти , челник марка VARTA , черно кожено портмоне от владението и без съгласието на В.Ц.П. от гр.Червен бряг , като отнетите вещи  не са били под постоянен надзор и предмет на кражбата са  огнестрелно оръжие и боеприпаси  – престъпление по чл. 195, ал.1, т.2, 7 и т.10 , вр. чл. 194, ал.1 от НК.

Извършителят е осъждан за престъпления против собствеността .

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години.

По внесеното искане, Районен съд град Червен бряг е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност С.Ш. да извърши други престъпления, както и да се укрие.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай.  Това информират от Прокуратурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: