Спортен празник за хора от всички възрасти проведе Община Плевен – снимки

18.05.2022 7:38

Със спортен празник за хора от всички възрасти Община Плевен стана част от Световен ден на предизвикателството и отбеляза Деня на българския спорт 17 май, който е и професионален празник на всички работещи в сферата на спорта.

Предизвикателството е да оставиш кабинетите, кафенетата, компютърните игри и да отделиш време на природата, на поляна да се занимваш с любимия спорт – това укрепва и изгражда твоя характер. Днес е ден за масов спорт, за спортни предизвикателства, празник на всички, които се занимават със спорт. И ние сме радостни, че сме част от организаторите.

Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански при откриването на събитието в Градската градина. Проявата е част от Спортния календар на Община Плевен за 2022 г. Спортното събитие се проведе съвместно с Българска федерация Спорт за всички и с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“.

В Градската градина бяха обособени 12 зони за спорт, в които плевенски спортни клубове представиха открити тренировки, се включиха хора от всякакви възрасти.

Идеята бе всеки участник да проведе поне 15 минути физическа активност в избрана от него една или няколко зони, в зависимост от физическите си възможности. Спортни занимания и открити тренировки проведоха плевенски спортни клубове по волейбол (две зони), акробатика, баскетбол, шахмат, тенис на маса, канадска борба, фехтовка, скокове на батут, плуване, колоездене (за тези, които са с велосипеди), подвижни детски игри. Всички, включили се в инициативата, участваха в томбола за награди.

По време на събитието министърът на младежта и спорта Радостин Василев връчи на 10 деца от Плевен, изявени в спорта, науката и изкуствата специални награди.

Кампанията има за цел да представи постиженията на онези млади българи, които са повод за гордост не само на родните им градове, но и на цяла България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: