Днес и в Плевен – протест на автобусните превозвачи!

18.05.2022 7:04

Днес ще бъде проведен поредният протест на автобусните превозвачи от област Плевен. Протестът в Плевен ще протече по следния начин:

  1. Заради матурите, сутрешните и вечерните курсове на автобусните линии ще бъдат изпълнени и ще превозят учениците и други граждани до градовете. От 9.00 ч. до 17.00 ч.превозите по редовните автобусни линии от всички транспортни схеми ще се преустановят.

2.Извършване на протестно шествие. В протеста ще участват над 20 автобуса с плакати „протест”. Автобусите ще бъдат паркирани на улица „Иван Миндиликов” от  9.00 ч . Протестното шествие ще започне  от 10.00 ч.  и ще извърши две обиколки по следния маршрут: тръгване от ул. „Иван Миндиликов” (до Автогара Плевен), пл. „Иван Миндиликов”, ул. „Данаил Попов”, ул. Димитър Константинов”, ул. „Стоян Заимов”, ул. „Дойран”, „Колелото на пазара”, ул. „Иван Миндиликов” След шествието автобусите ще останат на ул. „Иван Миндиликов” до 17.00 часа.

Протестните действия са относно поставените вече проблеми до държавните институции в Република България за следното:

  1. Поевтиняване цената на горивото – намаляване на акциза и премахване на биодобавката.
  2. Осигуряване на необходимите средства за автобусните превозвачи по Регламент 1370 / компенсации и субсидии в реален размер/.
  3. Мораториум върху тол- системата до 01.01.2023г.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: