С тържествено шествие и голям концерт отбелязва своята 90-годишнина ИНУ “Христо Ботев”

17.05.2022 7:24

С 420 ученици, които се обучават в 19 паралелки, и екип от педагози, съчетаващи в обучението иновациите и традициите, посреща своята 90-годишнина Иновативно Начално училище “Христо Ботев”. Вече 12 години негов директор е Цветелин Горанов.

На 17 май честванията на 90-годишнината на ИНУ “Христо Ботев” започват в 9ч. с тържествено шествие, което ще поведат 90 гайдари от Гайдарски оркестър – Калофер. То ще тръгне от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Час по-късно – в 10 часа, започва празничният концерт в НЧ “Съгласие 1869”. В него ще участват състави от Център за работа с деца / хор “Звъника” с ръководител Ваня Делийска и Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Нашенчета“ с ръководител Огнян Летов/, Северняшки ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев”, ученици от НУИ ”Панайот Пипков”, сред които участниците в Акордеонният ансамбъл “Акордеомания” с ръководители Ценка Тодорова и Румен Тодоров и Формация „The Bakers“ с ръководител Владимир Величков, народните певци Георги и Иван Гоцеви.

В програмата са включени още Вокална група „Ботевци пеят“ и Фанфарният оркестър при ИНУ „Хр. Ботев“, както и малките приятели на училището от ДГ „Кокиче“. Концертът е с вход свободен за всички граждани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: