Спортен празник за хора от всички възрасти организира днес Община Плевен

17.05.2022 8:00

Със спортен празник за хора от всички възрасти Община Плевен става част от Световен ден на предизвикателството и ще отбележи Деня на българския спорт 17 май, който е и професионален празник на всички работещи в сферата на спорта.

Събитието ще започне в 18.00 часа на 17.05.2022 г. в Градската градина. Проявата е част от Спортния календар на Община Плевен за 2022 г. Спортното събитие ще се проведе съвместно с Българска федерация Спорт за всички и с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“. в Градската градина ще бъдат обособени 12 зони за спорт, в които плевенски спортни клубове ще представят открити тренировки, в които ще могат да се включат всички желаещи. Идеята е всеки участник да проведе поне 15 минути физическа активност в избрана от него една или няколко зони, в зависимост от физическите си възможности. Спортни занимания и открити тренировки ще проведат плевенски спортни клубове по волейбол (две зони), акробатика, баскетбол, шахмат, тенис на маса, канадска борба, фехтовка, скокове на батут, плуване, колоездене (за тези, които са с велосипеди), подвижни детски игри. В пространството пред Центъра за работа с деца желаещите ще могат да се включат в спортни танци. Спортистите от плевенския клуб „Спартакисти – Спорт за всички“ със своята нова композиция ще демонстрират, че за спорта няма пределна възраст. Плевенският клуб по колоездене подготвя атрактивна демонстрация, която ще бъде изпълнена от двама изявени състезатели в планинските спускания. Всички, включили се в инициативата, ще участват в томбола за награди.

По време на събитието министърът на младежта и спорта Радостин Василев ще открие Националната кампания „10 причини младите хора да останат в България“, чийто патрон е министър Василев. Кампанията е част от проявите, свързани с Европейската година на младежта. По време на кампанията 10 деца от Плевен, изявени в спорта, науката и изкуствата ще получат специални награди.

Кампанията има за цел да представи постиженията на онези млади българи, които са повод за гордост не само на родните им градове, но и на цяла България.

Това информират от община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: