Общинският център в село Байкал организира пътуваща интерактивна изложба по повод 16 май – Международен ден на светлината

16.05.2022 18:22

 

Във връзка с 16 май – Международен ден на светлината (International Day of Light 2022) https://www.lightday.org/, Общински център за извънучилищни дейности (ОЦИДЗИ) в с. Байкал, община Долна Митрополия организира пътуваща интерактивна изложба “Под светлината на звездите”, астрофотографии на Николай Димитров от гр. Тръстеник. Изложбата ще посети всички общински училища и ще приключи на 30 юни.

Училища, читалища, НПО могат да регистрират своето събитие тук https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemlBXpVzqPJWiz5C8XbLAoXi6FYCPJuBpM8HjSC4jhsP3XOg/viewform  – това може да бъде урок за светлината, беседа, изложба, презентации на учениците. Събитието може да бъде проведено и през цялата година.

Тази година Международният ден на светлината (IDL) се фокусира върху Международната година на ООН на основните науки за устойчиво развитие 2022 и Международната година на стъклото на ООН, успеха на космическия телескоп Джеймс Уеб и Международния ден на жените и момичетата в науката, които в широк смисъл са в съответствие с целите на IDL.

Национални координатори на IDL са проф. д.фз.н Евгения Вълчева, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Физически факултет. Зам.-председател на Съюза на физиците в България и Иво Джокин, ръководител на ОЦИДЗИ в с. Байкал.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: